22.04.2017 19:28

Schenkeveld staat in de basis tegen oude club

PEC Zwolle en Heracles Almelo zullen in deze Overijsselse derby beide getergd zijn na afgelopen week. Heracles verloor op eigen veld met 2-1 van AZ. PEC ging bij Groningen met 5-1 ten onder. Hierdoor missen de Heraclieden nu de aansluiting met de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. PEC is nog niet zeker van lijfsbehoud. Bart Schenkeveld start zaterdagavond tegen zijn oude club Heracles. 

PEC Zwolle
"Tegen Heracles moeten we er staan en laten zien dat we in de Eredivisie thuishoren", meldde Ron Jans tijdens de persconferentie na de wanprestatie van afgelopen week. Bij PEC ontbreken Rick Dekker, Hervin Ongenda en Thanasis Karagounis vanwege blessures. Er zijn twee nieuwe namen aan de kant van PEC ten opzichte van de vorige wedstrijd. Schenkeveld begint in de basis. Hij speelde van 2015 tot en met 2015 nog drie seizoenen voor de Almelose tegenstander van vandaag. De verdediger 65 keer het shirt van de Heraclieden. Daarnaast doet Kingsley Ehizibue mee vanaf de aftrap. Zij spelen in plaats van Ryan Thomas en Youness Mokhtar. Mickey van der Hart staat weer onder de lat. Hij deed vooralsnog alle 2790 minuten mee bij Zwolle dit seizoen. De Blauwvingers zullen waarschijnlijk genoeg schoten kunnen lossen vandaag richting het doel van Bram Castro. Heracles krijgt namelijk van alle Eredivisie-clubs tot nu toe de meeste schoten tegen (510).

Heracles Almelo
John Stegeman kan niet beschikken over de geblesseerden Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Gor Agbaljan en Mark-Jan Fledderus. De trainer begint met dezelfde namen bij Heracles als afgelopen week tegen AZ. Dat betekent dat Justin Hoogma ook weer zal starten. Hij miste nog geen minuut in deze competitie. Het wordt nog spannend of hij de in de laatste drie speelronden ook de volle negentig minuten zal spelen, omdat hij op scherp staat. Bij een volgende gele kaart is hij geschorst. Clubtopscorer Samuel Armenteros zal weer op zoek gaan naar het net. Hij maakte dit seizoen al zestien treffers. Zoveel doelpunten maakte hij in de Eredivisie nog nooit in één seizoen. Sander Thomas zal speciaal zaterdagavond graag minuten willen maken. Hij kwam afgelopen seizoen nog uit voor de ploeg uit Zwolle. Daar viel hij in drie wedstrijden in als invaller. Vandaag begint hij weer op de bank. PEC zal zich moeten wapenen voor de directe spelsituaties. Heracles scoort van alle Eredivisie-ploegen het vaakst uit directe vrije trappen, vooralsnog viermaal.

Volg het duel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo vanaf 19:45 uur hier LIVE!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner