22.04.2017 21:40

AZ kent goede generale voor bekerfinale

AZ Alkmaar heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op FC Twente. De Alkmaarders speelden slordig, maar wonnen uiteindelijk na een 0-1 achterstand met 2-1 van de Tukkers.

Voor de pauze was er weinig te genieten in het AFAS Stadion. Beide ploegen begonnen nog wel scherp en binnen een paar minuten moest doelman Nick Marsman namens FC Twente ingrijpen op een schot van Ridgeciano Haps. Verder leek AZ met het hoofd al bij de bekerfinale van volgende week tegen Vitesse te zitten. Er werd slordig gevoetbald en voor de vierde keer op rij werd bij een ontmoeting tussen AZ en FC Twente de rust bereikt met een tussenstand van 0-0.

De thee leek AZ goed te doen want in het tweede bedrijf was de ploeg van John van de Brom dichtbij via Wout Weghorst en Dabney dos Santos. Het was echter FC Twente dat uit het niets op voorsprong kwam. Een fraaie voorzet van Mateusz Klich werd door Joachim Andersen achter doelman Tim Krul gekopt. AZ zette vervolgens aan, maar leek de nederlaag te moeten slikken. FC Twente hielp de bekerfinalist daarna in het zadel. Peet Bijen kopte de 1-1 achter zijn eigen keeper en Andersen pakte zijn tweede gele kaart. Invaller Fred Friday maakte vervolgens in blessuretijd de winnende.

De ploeg van trainer John van den Brom kent dus een goede generale voor de bekerfinale van volgende week. Dan ontmoet AZ om 18:00 uur Vitesse in de Kuip in Rotterdam. Vitesse speelt zondagmiddag eerst nog tegen titelkandidaat Feyenoord.

Door: Bob van Dijk