22.04.2017 22:45

Degradatie Go Ahead komt steeds dichterbij

Marcel Ritzmaier (l.) zoekt naar een aanvallende oplossing tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen. (22-04-2017)
Marcel Ritzmaier (l.) zoekt naar een aanvallende oplossing tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen. (22-04-2017)

De Jupiler League is voor Go Ahead Eagles zaterdagavond weer een stukje dichterbij gekomen. Door de 2-3-nederlaag tegen FC Groningen moeten de Deventenaren de volle buit halen uit de laatste twee wedstrijden.

Het verlies tegen FC Groningen is alweer de vierde nederlaag voor Go Ahead Eagles op rij. Achtereenvolgens verloor de ploeg van trainer Robert Maaskant van Feyenoord (8-0), Heracles Almelo (1-4) én Willem II (2-0). Ondanks dat Go Ahead Eagles in het eerste half uur de spreekwoordelijke lakens uitdeelde, was het Mimoun Mahi die de 0-1 op het scorebord zette.

Na een boogballetje van Ruben Jenssen faalde Mahi oog-in-oog met Go Ahead-goalie Theo Zwarthoed niet: 0-1. Voor Mahi betekende dat alweer zijn vijftiende treffer in dit Eredivisie-seizoen. Hij is daarmee de vijfde speler van FC Groningen die sinds de terugkeer in de Eredivisie (2000/2001) tot vijftien doelpunten komt. Hiermee komt de voormalige speler van Sparta Rotterdam in het rijtje met Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz en Michael de Leeuw, die eveneens minstens vijftien keer in één seizoen scoorden.

Tegen de verhouding in kwam Go Ahead Eagles een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via Sam Hendriks. De spits rondde een uitstekende steekpass van Manu af: 1-1. Lang konden de thuissupporters niet genieten van de voorsprong. Jesper Drost dribbelde langs een struikelende Zwarthoed en leek de winnende treffer te hebben gescoord.

De Eagles wilden echter niet opgeven en kwamen opnieuw op gelijke hoogte via invaller Darren Maatsen. Met een volley in de 89ste minuut hadden de supporters die tot het eind bleven zitten nog genoeg reden tot juichen. Mahi maakte echter een einde aan alle illusies in de Adelaarshorst. Op randje buitenspel vertrok de spits richting het doel van Zwarthoed. Als een echte spits omspeelde Mahi de doelman en legde de bal in de 93ste minuut in het doel: 2-3.

FC Groningen maakt daarmee een einde aan de reeks van zes uitwedstrijden zonder overwinning. De laatste uitoverwinning bedroeg alweer van 14 januari 2017. Toen won de Trots van het Noorden van concurrent Heracles Almelo. Met de drie punten uit Deventer blijven de Heraclieden nog altijd binnen handbereik voor FC Groningen. De negende plaats, waar de Groningers op azen, is dit seizoen goed voor een plaats in de play-offs voor een ticket voor de Europa League. De achterstand bedraagt na zaterdagavond nog altijd één punt.

Voor Go Ahead Eagles ziet het er minder rooskleurig uit. Met nog twee wedstrijden op de planning lijkt het gedaan voor de volksclub uit Deventer. Over twee weken gaat Go Ahead Eagles op bezoek naar de Ajax. In de Amsterdam ArenA wist Go Ahead nog nooit een punt te pakken. Van alle dertig ontmoetingen verloren de Eagles ze allemaal. Go Ahead Eagles heeft twee overwinningen nodig in de laatste twee wedstrijden van het seizoen om nog kans te maken op de zeventiende plaats.

Door: Maarten Elst

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner