23.04.2017 15:31

Celtic ten koste van Rangers naar de finale

Celtic heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de Schotse FA Cup. De ploeg van Brendan Rodgers had geen kind aan Rangers FC in een beladen Old Firm. Celtic treft in de finale Aberdeen.

Celtic had zondagmiddag maar weinig moeite met de aartsrivaal Rangers. Al na elf minuten spelen schoot Callum McGregor raak na een mooie combinatie met Moussa Dembélé. Celtic creerde in de eerste helft genoeg kansen, maar wist de score niet verder uit te breiden. Dembélé moest na ruim een half uur spelen het veld verlaten vanwege een blessure en werd vervangen door Leigh Griffiths.

Diezelfde Griffihs werd in de tweede helft gevloerd in de zestien, waarna Scott Sinclair in de 51ste minuut  de score verdubbelde. Door de 2-0 overwinning heeft Celtic zich geplaatst voor de finale. Ze nemen het daarin op tegen Aberdeen, dat zaterdag Hibernian wist te verslaan. Aberdeen kwam al snel op een 0-2 voorsprong, maar zag Hubernian zich herpakken tot de 2-2. Vijf minuten voor tijd maakte Darren McGregor een eigen doelpunt namens Hibernian, waardoor Aberdeen doorgaat naar de finale. 27 mei wordt de finale gespeeld.