23.04.2017 15:39

PSV zonder broers, Ajax met Traoré en Dolberg

Phillip Cocu denkt het tegen Ajax te kunnen doen zonder zowel Luuk als Siem de Jong. De trainer van de Eindhovenaren houdt de gebroeders op de bank in het thuisduel tegen de Amsterdammers. Bij Ajax staan de bekende namen op het veld, ondanks de midweekse slooppartij.

Vorige week tegen ADO Den Haag (1-1) startte Luuk de Jong al op de bank en daar begint hij tegen Ajax wederom. Tijdens die wedstrijd had Siem de Jong nog wel een basisplaats, maar door de entree van Bart Ramselaar zakt Marco van Ginkel een linie, waardoor de oud-Ajacied eveneens op de bank moet plaatsnemen. Clubtopscorer Gastón Pereiro moet ook vanaf de zijlijn toekijken, voor hem in de plaats speelt het jonge talent Steven Bergwijn. Andrés Guardado speelt tegen de Amsterdammers zijn honderdste officiële wedstrijd namens PSV.

Ondanks de loodzware midweekse Europa League-wedstrijd heeft Ajax-trainer Peter Bosz ervoor gekozen om vrijwel zijn gehele basiself intact te houden. Alleen de zeventienjarige Justin Kluivert zit op de bank ten opzichte van het duel met Schalke 04. Voor hem in de plaats speelt de Deen Kasper Dolberg, waardoor Bertrand Traoré weer vanaf de rechtervleugel zal starten. Achterin is Nick Viergever wederom de linksback, door de blessure van Daley Sinkgraven. Daarom start Matthijs de Ligt als centrale verdediger. 

De wedstrijd is vanaf 16.45 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner