23.04.2017 17:11

AC Milan gaat tegen Empoli met 1-2 onderuit

In de strijd om Europees voetbal heeft AC Milan zondag opnieuw punten laten liggen. Een week na de remise in de stadsderby tegen Internazionale (2-2) ging de ploeg van coach Vincenzo Montella op eigen veld met 1-2 onderuit tegen laagvlieger Empoli.

Empoli kwam vijf minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Levan Mchedlidze was de maker van de openingstreffer. Suso kon daarna iets terug doen namens AC Milan, maar hij mistte een strafschop. Mame Thiam verdubbelde de score in de tweede helft. Meer dan een treffer van Gianluca Lapadula in het slotoffensief zat er voor Milan niet in.

Lazio haalt uit
Nummer vier Lazio haalde voor eigen publiek uit tegen degradatiekandidaat Palermo: 6-2. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 5-0. Keita Baldé Diao bracht tussen de 21e en 26e minuut een zuivere hattrick op zijn naam. Ciro Immobile scoorde in de beginfase twee keer in twee minuten. Stefan de Vrij zorgde voor twee assists. Wesley Hoedt had eveneens een basisplaats bij Lazio. Na de pauze kwam ook Luca Crecco voor de Romeinen nog tot scoren.

Juventus speelt zondagavond thuis tegen Genoa. Nummer twee AS Roma, op acht punten van de koploper, gaat maandag op bezoek bij hekkensluiter Pescara.