23.04.2017 17:35

Berghuis na winst: "Veel mensen blij gemaakt"

Steven Berghuis rijdt in zijn auto regelmatig over de Coolsingel en droomt de laatste weken dan wel eens een beetje weg. "Ik beeld me in hoe het zou zijn, daar een kampioenschap vieren. Wat ik voor me zie? Een geweldige dag. Meerdere dagen eigenlijk zelfs", zei Berghuis met een brede grijns in de catacomben van de Gelredome.

Feyenoord had in Arnhem niets te duchten van Vitesse, dat in gedachten al bezig leek met de bekerfinale van volgende week tegen AZ. "Maar dat lag aan ons", zei Berghuis. "Wij waren gewoon écht goed. Zeker de eerste helft speelden we geweldig." De rechtsbuiten keek in de slotfase, toen de wedstrijd even stil lag, lachend naar de tribunes. Berghuis zag honderden fans van Feyenoord op de hoofdtribune springen en juichen. "We worden kampioen!", schalde door het stadion van Vitesse.

"Mooi toch", zei Berghuis. "Het zat helemaal vol met fans van ons, bizar. Tegen het einde van de wedstrijd merkte ik pas hoe veel het er waren. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Iedereen wil erbij zijn. We hebben weer veel mensen blij gemaakt vandaag."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner