23.04.2017 18:43

Arsenal ten koste van City naar finale FA Cup

Arsenal kan het tegenvallende seizoen toch nog met een hoofdprijs afsluiten. De ploeg van de bekritiseerde coach Arsène Wenger bereikte zondag de finale van de FA Cup. De 'Gunners' versloegen Manchester City na verlenging met 2-1. Alexis Sánchez maakte in de 101e minuut het winnende doelpunt.

Sergio Agüero opende na ruim een uur de score voor Manchester City. Nacho Monreal dwong daarna alsnog een verlenging af, waarin Sánchez het verschil maakte. In de Premier League staat Arsenal, dat in de Champions League en League Cup vroegtijdig strandde, vooralsnog op de teleurstellende zevende plek.

In de finale speelt Arsenal eind mei tegen Chelsea, dat zaterdag Tottenham Hotspur op Wembley met 4-2 inrekende. Verdediger Nathan Aké speelde bij de winnende ploeg de gehele wedstrijd. Bij een stand van 2-2 greep coach Antonio Conte bij Chelsea in. Hij stuurde zijn topaanvallers Diego Costa en Eden Hazard alsnog het veld in. Dankzij treffers van Hazard en Nemanja Matic wist Chelsea de boeiende wedstrijd winnend af te sluiten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner