23.04.2017 21:50

'Ten Cate de beoogde bondscoach van Oranje'

In de zoektocht naar een nieuws bondscoach, heeft technisch directeur Hans van Breukelen bij Henk ten Cate aangeklopt. De twee hebben zaterdag in Abu Dhabi een lang gesprek gehad dat in totaal vier uur duurde. "Dat klopt", vermeldt Ten Cate tegen de Telegraaf op de vraag of hij met Van Breukelen heeft gesproken.

Na het ontslag van Danny Blind kwamen diverse namen van eventuele opvolgers naar boven. Zo werden Ron Jans, Co Adriaanse, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman en Frank de Boer al genoemd. Nu lijkt Henk ten Cate dus een goede kans te maken om aan het roer te komen.

De trainerscarrière van Henk ten Cate
De 62-jarige Amsterdammer heeft een rijke carrière op trainingsgebied. Zo is hij al hoofdtrainer geweest bij zestien verschillende clubs en was hij assistent-trainer bij Barcelona en Chelsea. Zeker in zijn periode bij Barcelona heeft hij zich als potentieel hoofdtrainer in de kijker gespeeld. Samen met Frank Rijkaard won hij in Spanje twee keer de landstitel en daarnaast werd de Champions League ook nog gewonnen. Als hoofdtrainer van Ajax pakte Ten Cate in 2007 de KNVB Beker en de Johan Cruijf Schaal allebei één keer. Met het Hongaarse MTK Budapest wist hij in 2000 de nationale competitie te winnen. 

Ten Cate geeft aan dat het gesprek met Van Breukelen zaterdag goed is verlopen. Verder geeft de potentiële bondscoach geen details. "Nee, ik geef geen details, want dat zou ik tamelijk onbeschoft vinden. Ja, ik ben geïnteresseerd en wacht nu rustig af. De KNVB neemt contact met me op", meldde hij op Telesport.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner