23.04.2017 22:52

Juventus zet goede lijn door in competitie

Het midweekse succes in de Champions League heeft Juventus in eigen land niet van de wijs gebracht. Vier dagen na de uitschakeling van Barcelona in de kwartfinale van het kampioenenbal was de 'Oude Dame' ook in de Serie A tegen laagvlieger Genoa bij de les. De titelhouder zegevierde op eigen veld met 4-0.

Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Ezequiel Munoz (eigen doel), Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Leonardo Bonucci. Dankzij de royale zege kwam Juventus elf punten los van nummer twee AS Roma. De runner-up speelt maandag nog bij hekkensluiter Pescara.

Nummer drie Napoli kwam bij Sassuolo niet verder dan 2-2. Daardoor liep de achterstand op Juventus op tot twaalf punten. De Belg Dries Mertens kopte Napoli kort na de rust op voorsprong. Sassuolo scoorde via Domenico Berardi snel tegen, en nam in de 80e minuut via Luca Mazzitelli zelfs de leiding. De Pool Arek Milik, oud-speler van Ajax, maakte vijf minuten voor tijd gelijk. De Nederlander Timo Letschert bleef op de bank bij Sassuolo, dat veertiende staat.