23.04.2017 23:29

Lyon verliest van nieuwe koploper AS Monaco

AS Monaco heeft zondagavond de koppositie heroverd in de Franse competitie. De ploeg van de Portugese coach Leonardo Jardim won de lastige uitwedstrijd bij Olympique Lyon met 1-2.

Monaco komt door de zege op tachtig punten, net als Paris SG dat een dag eerder Montpellier had verslagen. De ploeg uit Monaco heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Lyon, tegenstander van Ajax in de halve finale van de Europa League, zakte naar de vijfde plaats. De bezoekers stonden bij rust op een comfortabele 2-0-voorsprong.

Eerst was Radamel Falcao trefzeker voor de halve finalist van de Champions League. Vlak voor rust verdubbelde Kylian Mbappé de voorsprong. Na rust deed Lucas Tousart iets terug voor de thuisploeg op aangeven van Memphis Depay. Een tweede doelpunt bleef echter uit voor Lyon.