24.04.2017 09:33

'Ook Advocaat in beeld als bondscoach Oranje'

Niet alleen Henk ten Cate is in beeld om de bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Ook Dick Advocaat zou door de Nederlandse voetbalbond gezien worden als kandidaat om de ontslagen Danny Blind op te volgen.

De huidige trainer van Fenerbahçe zou de klus bij het Nederlands elftal zien als ultieme slotstuk van zijn carrière. Advocaat is in het verleden vaker bij Oranje betrokken geweest. Zo was hij in de periodes 1984 tot 1987 en opnieuw van 1990 tot 1994 assistent-bondscoach. In de periode 2002 tot 2004 was hij bondscoach van het Nederlands elftal. In 2016 was hij kort de assistent van Danny Blind, maar verliet deze positie om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Fenerbahçe.

Volgens Voetbal International kwam Advocaat pas in beeld toen er al gesprekken waren tussen de KNVB en Henk ten Cate. Technisch directeur, Hans van Breukelen, vloog afgelopen weekeinde naar Abu Dhabi om met Ten Cate te praten over het bondscoachschap. Volgens Ten Cate waren dit goede gesprekken.

Van Breukelen heeft nog een week de tijd om de nieuwe bondscoach te vinden. De ex-goalie legde zichzelf deze deadline op om te voorkomen dat de zoektocht naar de nieuwe bondscoach te lang zou duren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner