24.04.2017 12:30

SvdW: Uitblinker El Khayati zorgt voor euforie

Met een beauty van een doelpunt schoot Nasser el Khayati zijn club ADO Den Haag naar nog een jaar in de Eredivisie. De middenvelder viel tegen Sparta Rotterdam niet alleen op met zijn doelpunt, maar ook zijn sterke spel.

Met een heerlijke pegel van afstand schoot El Khayati zijn club naar de belangrijke drie punten tegen Sparta Rotterdam. "Een schitterende goal natuurlijk. Zo heb ik Nasser 'm op de training ook wel eens zien maken", zei ploeggenoot Dion Malone na afloop over het doelpunt van zijn teamgenoot. El Khayati heerste zondag op het middenveld.

De middenvelder kwam afgelopen winter op huurbasis naar Den Haag. Bij zijn club Queens Park Rangers kwam de geboren Rotterdammer weinig aan spelen toe. In de verloren wedstrijd tegen Vitesse (0-2 verlies) maakte El Khayati zijn debuut voor de Hagenezen. Hij kwam dit seizoen tot zes basisplaatsen en vier invalbeurten voor de club uit Den Haag. Daarin trof hij vier keer doel.

Door een geweldige eindsprint onder leiding van nieuwe trainer Alfons Groenendijk is ADO Den Haag met nog twee wedstrijden te gaan al zeker van lijfsbehoud. Een prestatie die enkele maanden nog onmogelijk leek. Bij zijn debuut ging Groenendijk nog lelijk onderuit met ADO tegen Go Ahead Eagles. De Hagenezen stonden toen op de laatste plaats. De opluchting was ook groot dat de pegel van El Khayati betekende dat ADO ook volgend seizoen in de Eredivisie blijft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner