24.04.2017 12:10

NEC ontslaat Hyballa na dramatische resultaten

Het is erop of eronder voor NEC tegen Excelsior. Het geduld van de supporters van de Nijmegenaren is op, weet ook trainer Peter Hyballa. (22-04-2017)
Het is erop of eronder voor NEC tegen Excelsior. Het geduld van de supporters van de Nijmegenaren is op, weet ook trainer Peter Hyballa. (22-04-2017)

NEC heeft besloten om Peter Hyballa te ontstaan. De club uit Nijmegen verkeert in hoge nood. De laatste zeven wedstrijden op rij gingen verloren en Hyballa wordt daar verantwoordelijk voor gehouden.

Het kalenderjaar begon nog goed voor de Nijmegenaren. Willem II en Roda JC werden geklopt. Daarna ging de club vijfmaal kopje onder. Een korte opleving volgde tegen Heracles Almelo (3-1 winst), maar vervolgens kwamen er zeven verliespartijen. Zaterdag ging het cruciale duel tegen concurrent Excelsior met 0-1 verloren.

Dat betekent dat NEC momenteel op een zeventiende plek staat. Rechtstreekse degradatie lijkt de club wel te ontlopen. Hekkensluiter Go Ahead Eagles staat vijf punten achter, maar de club lijkt nog altijd in de play-offs terecht te komen. Nummer vijftien Roda JC staat momenteel twee punten voor op de Nijmegenaren. Ook Sparta Rotterdam, met evenveel punten als NEC, hoopt de nacompetitie nog te ontlopen. NEC zal in de laatste twee wedstrijden, thuis tegen AZ en op bezoek bij sc Heerenveen, punten moeten pakken. En dat zal dus zonder Hyballa gebeuren. Na slechts één jaar op de bank bij NEC moet de Duitser op zoek naar een andere club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner