24.04.2017 15:49

Vitesse maakt excuses aan eigen supporters

Feyenoord-supporters gaan tijdens het competitieduel Vitesse - Feyenoord los in het thuisvak van het GelreDome (23-04-2017).
Feyenoord-supporters gaan tijdens het competitieduel Vitesse - Feyenoord los in het thuisvak van het GelreDome (23-04-2017).

Vitesse heeft zijn excuses aangeboden aan de eigen fans. Zondagmiddag zaten er ontzettend veel Feyenoord-fans op de Just Göbel-tribune en dat betreuren de Arnhemmers.

"De grote aanwezigheid van Feyenoord-supporters afgelopen zondag op de Just Göbel-tribune was ongewenst en onacceptabel", zegt Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, in een statement op de clubsite van de Arnhemmers. "De veiligheid van supporters staat te allen tijde voorop en wij erkennen dat deze disbalans – ondanks dat het zondag niet tot grote ongeregeldheden heeft geleid - op gespannen voet staat met dit uitgangspunt."

"De vele boze reacties van onze supporters bevestigen onze conclusie dat wij een verkeerde inschatting hebben gemaakt met de kaartverkoop aan zakelijke relaties", vervolgt De Wit. "Daarvoor bieden wij onze excuses aan. De ruimte die we op West hebben gegeven om tien tickets extra te kopen heeft er onbedoeld toe geleid dat de landelijke en massale druk van de Feyenoord-aanhang voor een extra toeloop buiten het uitvak heeft gezorgd. Een aantal van onze Vitesse-supporters heeft zelfs aangegeven zich daardoor afgelopen zondag niet thuis te voelen in ons stadion. Een situatie die wij betreuren en zeer serieus nemen. We zullen er dan ook op toezien dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren en daarvoor de nodige maatregelen nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner