24.04.2017 19:08

Atletico Madrid vecht transferverbod aan

Atletico Madrid vecht maandag het transferverbod aan in de hoop deze op te doeken. Het verbod dat Atletico Madrid kreeg vanwege het kopen van vele jeugdspelers uit het buitenland, zorgt ervoor dat Atletico Madrid aankomende zomer geen transfers kan verrichten.

Atletico Madrid houdt vol geen fouten gemaakt te hebben omtrent het aankopen van jeugdspelers. De Court of Arbitration of Sport, waar de zaak aangevochten wordt, heeft aangegeven niet snel met een uitspraak te kunnen komen maar bekijkt de situatie wel. Het hof en de zaakwaarnemers van Atletico Madrid hebben afgesproken om een uitspraak te krijgen voor het einde van de maand juni. Mocht het verbod dan wel opgeschort worden, kan Atletico Madrid weer spelers kopen in de zomerse transferperiode.

Eerder hebben FC Barcelona en Real Madrid ook een verbod gekregen op het kopen van spelers. Met het geven van deze verboden hoopt FIFA dat kinderen minder snel naar het buitenland gelokt worden door de clubs en eerst in eigen land proberen succes te behalen. Toen het verbod voor het eerst opgelegd werd afgelopen zomer, vocht de club het ook aan. Aangezien het verbod voor een korte tijd opgeschort werd, waren de Madrilenen toen in staat alsnog Kevin Gameiro, Fernando Torres en Nicolás Gaitán te kopen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner