24.04.2017 22:19

Newcastle na jaar afwezigheid terug in PL

Rafa Benítez viert feest met het publiek na veiligstellen promotie na winst op Preston North End
Rafa Benítez viert feest met het publiek na veiligstellen promotie na winst op Preston North End

Newcastle United heeft maandagavond zichzelf zeker gemaakt van promotie naar de Premier League mede door een eigen winst en puntverlies bij directe concurrenten. De ploeg van Vurnon Anita zal volgend jaar dus weer meedoen op het hoogste niveau van het Engelse voetbal. 

Het gat met nummer drie Reading FC is nu zo groot geworden dat plek nummer twee in de Championship, Engeland's tweede divisie, niet vergeven kan worden. Deze plek geeft recht op directe promotie naar de Premier League. Reading FC verloor zaterdag op bezoek bij Nottingham Forest en zo raakte de ploeg op 6 punten achterstand met nog maar twee wedstrijden over. Met een doelpuntensaldo dat 36 punten lager was dan dat van de nummer twee Newcastle United werd plek twee overnemen praktisch onmogelijk. 

De trainer van Newcastle United, Rafael Benítez, gaf eerder aan dat het niet van een heel groot feest zou komen. "Je moet het gaan vieren maar je hoeft niet door de stad te gaan paraderen. Het is verstandiger om naar de toekomst te kijken." De promotie was al direct de doelstelling na de degradatie van vorig jaar en daarom geen reden voor een groot feest vindt de club. 

Het leek een moeilijk seizoen te worden om directe promotie veilig te stellen. Spelers als Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul verlieten de club waardoor Vurnon Anita als enige Nederlander overbleef. Rafa Benítez trok hier niets van aan en bleef trouw aan de ploeg. Het lukte niet veel clubs om direct weer te promoveren na een degradatie en clubs als Norwich City en Aston Villa staan respectievelijk achtste en twaalfde na het degraderen naar de Championship.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner