25.04.2017 12:30

TvdW: El Khayati en Jørgensen belangrijk

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

De druk zat er vol op voor Feyenoord. Zelf de overwinning pakken bij Vitesse en hopen dat Ajax puntenverlies leed tegen PSV. En dat gebeurde. Feyenoord won onder aanvoering van topscorer Nicolai Jørgensen zonder enige moeite van Vitesse. Ajax verloor van PSV. Met nog twee speelronden te gaan lijkt Feyenoord de titel niet meer kunnen te ontlopen.

Jørgensen is met stip verkozen tot beste speler van de afgelopen speelronde. De aanvaller van Feyenoord bezorgde de Rotterdammers persoonlijk de overwinning, door de gehele doelpuntenproductie op zich te nemen. De Deen scoorde tweemaal. Ook QPR-huurling Nasser el Khayati zorgde met zijn doelpuntenproductie persoonlijk voor de overwinning van ADO Den Haag op Sparta Rotterdam. Hij krijgt een 7.5.

Feyenoord ongenaakbaar
Naast Jørgensen zien we ook Karim El Ahmadi, Jens Toornstra, Tonny Vilhena, Brad Jones en Jan-Arie van der Heijden terugkeren in het Team van de Week. De middenvelders kregen allen een zeven of hoger. Van der Heijden was één van de beste verdedigers van afgelopen speelronde met een 6.88 en Brad Jones haalde net een hogere beoordeling dan Warner Hahn. Jones krijgt een 6.63.

PSV hielp Feyenoord een handje en versloeg in het eigen Philips Stadion de Amsterdammers. Jürgen Locadia was de maker van de enige treffer van het duel. De aanvaller schoot knap raak uit een vrije trap, waardoor de Amsterdammers in rouw werden gedompeld. Naast Locadia en de al eerder genoemde Jørgensen, zien we nog een aanvaller terugkeren in het Team van de Week: Mimoun Mahi scoorde twee keer in het met 3-2 gewonnen duel voor FC Groningen tegen Go Ahead Eagles.

Dan zijn er nog twee spelers niet genoemd: AZ-verdediger Jonas Svensson en PSV-huurling in dienst van Excelsior, Jordy de Wijs. Beide kwamen niet tot scoren, maar zorgden voor hun goede spel wel mede voor een overwinning van hun team. Svensson krijgt een 6.88 en De Wijs kan een 6.75 achter zijn naam noteren.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner