25.04.2017 14:45

Ten Hag kijkt tevreden terug op het seizoen

Trainer Erik ten Hag heeft zin in het duel van zijn FC Utrecht tegen Roda JC. (23-04-2017)
Trainer Erik ten Hag heeft zin in het duel van zijn FC Utrecht tegen Roda JC. (23-04-2017)

Erik ten Hag, coach van FC Utrecht, is tevreden met de verrichtingen van zijn ploeg. Utrecht verzekerde zich afgelopen zondag door een 1-0 overwinning op Roda JC van de vierde plaats. "Deze ploeg heeft historie geschreven. Alleen: slechts het eerste doel is nu behaald. De vierde plek moeten we in de play-offs verzilveren", zegt Ten Hag tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik heb respect voor tegenstanders, maar ik ga uit van onze eigen kracht. Ik ben een voorstander van offensief voetbal en ik denk dat het publiek dit seizoen aan zijn trekken is gekomen. We hebben ook een paar creatieve geesten die ons voetbal aantrekkelijk maken", vervolgt Ten Hag. 

De vierde plek van Utrecht mag als historisch worden omschreven. De laatste keer dat de Domstedelingen zo hoog eindigde, was in het seizoen 1990/1991. Dat Ten Hag noemt dat ze de vierde plek in de play-offs moeten verzilveren, is te begrijpen. Afgelopen seizoen werd Utrecht in de play-offs verrassend van Europees voetbal gehouden door Heracles Almelo. In Almelo eindigde de wedstrijd in 1-1. Vervolgens gingen de Haraclieden met een 2-0 overwinning weg uit Utrecht. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner