25.04.2017 16:24

PSV wil jeugdopleiding meer gaan gebruiken

PSV wil in het eerste elftal meer gebruik gaan maken van spelers uit de eigen jeugdopleiding. "De club werkt er hard aan om meer spelers te laten doorstromen, maar dat heeft tijd nodig", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite van de Eindhovenaren.

Afgelopen zondag verschenen er vier spelers uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax. Dit waren Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Steven Bergwijn en Jürgen Locadia. Ajax, die bekendstaat als opleidingsclub, verscheen maar drie spelers uit de jeugdopleiding op het veld: Joël Veltman, Davy Klaassen en Matthijs de Ligt. "Wij zijn een jaar geleden, met name onder Marcel Brands en Art Langeler (hoofd jeugdopleiding) begonnen met de jeugdopleiding. Dit zou er voor moeten zorgen dat er meer spelers uit de jeugd in het eerste elftal komen", vervolgt Gerbrands.

"Het is geen doel op zich, maar wij streven ernaar om vijftig procent van de eerste selectie uit de eigen opleiding te hebben. Wat ik weet van Barcelona: als je start met zo'n systeem, duurt dat een jaar of vijf, zes. Dit gaat de komende jaren doorzetten", besluit Gerbrands. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner