25.04.2017 19:11

Ajax meldt akkoord over Johan Cruijff ArenA

De partijen die gaan over de beslissing hebben een akkoord bereikt over de naamsverandering van de Amsterdam ArenA in die van de Johan Cruijff ArenA. Dit meldt Ajax via een statement op de clubwebsite. Naast de naamswijziging van de thuishaven in Amsterdam wordt er ook een straat, plein of brug in Amsterdam naar Cruijff vernoemd.

Het gebaar van Ajax, de gemeente Amsterdam en diverse andere partijen kwam op 25 april, de geboortedag van de in maart 2016 overleden clublegende. Het statement van Ajax komt op het juiste moment, aangezien de achterban van Ajax aan het morren was omdat er nog steeds geen actie was op het gebied van een naamswijziging.

Veel fans verwachtten op 24 maart 2017 nieuws over de Johan Cruijff ArenA, aangezien het precies een jaar geleden was dat de eeuwige nummer veertien overleed. In plaats daarvan verschenen er meer details in de media over hoe moeizaam de onderhandelingen verliepen. Ajax meldt dat er nu een intentieovereenkomst is gesloten tussen de diverse partijen.

Trots op Johan
Ajax als club, de gemeente Amsterdam en het Stadionbeheer sloten een akkoord. "Met de naamswijziging willen de drie partijen de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven. Hij was één van de beste voetballers ooit. Een Amsterdammer die over de hele wereld bekendheid genoot voor zijn bijdrage aan het voetbal als speler, voetbaltrainer en als weldoener, via zijn Foundation. De stad is trots op de betekenis die Johan voor Amsterdam nalaat."

De gang van zaken is dat er een contract wordt opgesteld, dat binnen zes maanden wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen van de Amsterdam ArenA en Ajax. Het ligt dus niet voor de hand dat de Amsterdammers in het volgende seizoen al in de Johan Cruijff ArenA voetballen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner