25.04.2017 22:39

Koploper Chelsea verslaat Southampton

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League dinsdag verstevigd met een overwinning op Southampton: 4-2. De ploeg van manager Antonio Conte heeft nu weer zeven punten voorsprong op Tottenham Hotspur, dat woensdag op bezoek gaat bij Crystal Palace. Chelsea herstelde zich van de nederlaag ruim een week geleden bij Manchester United (2-0).

De Engelse koploper kwam afgelopen weekeinde niet in actie voor de Premier League, maar speelde de halve finale van de FA Cup tegen Tottenham. Chelsea versloeg de grootste concurrent in de strijd om de landstitel met 4-2. Drie dagen na die wedstrijd op Wembley moesten de 'Blues' weer aan de bak, op het eigen Stamford Bridge tegen middenmoter Southampton.

Eden Hazard opende al in de vijfde minuut de score met zijn vijftiende treffer van het seizoen. Uitgerekend Oriol Romeu, oud-speler van Chelsea, trok de stand halverwege de eerste helft weer gelijk. Op slag van rust kopte aanvoerder Gary Cahill de 2-1 binnen en in de tweede helft voerde topscorer Diego Costa met twee doelpunten de score verder op. De Spaanse spits staat nu op negentien treffers dit seizoen. Ryan Bertrand deed in blessuretijd nog iets terug namens de bezoekers.

Terry
Bij Chelsea bleef Nathan Aké op de bank, nadat hij zaterdag op Wembley een basisplaats had gekregen van Conte. Jordy Clasie moest negentig minuten toekijken bij Southampton, dat het nog altijd moet stellen zonder de geblesseerde Virgil van Dijk.

John Terry, die vorige week bekendmaakte te vertrekken bij Chelsea, mocht in de slotfase wel nog even invallen. De 36-jarige verdediger maakte zijn eerste speelminuten in de Premier League sinds 5 november.