26.04.2017 13:50

Nederlanders komen niet aan salaris Kaká

Kaká is de absolute topverdiener in de Major League Soccer en de Nederlanders in diezelfde competitie komen niet in de buurt van zijn salaris. De Braziliaan speelt momenteel voor Orlando City en ontvangt een basissalaris van 6,1 miljoen euro per seizoen.

Johan Kappelhof, die zijn wedstrijden speelt voor Chicago Fire en daar ploeggenoot is van Bastian Schweinsteiger, is de best betaalde Nederlander en mag jaarlijks bijna 487 duizend euro bijschrijven. Schweinsteiger, die onlangs Manchester United verruilde voor Chicago Fire, moet het doen met bijna vijf miljoen euro per seizoen, dat heeft de Major League Soccer Players Union onlangs naar buiten gebracht. 

Naast Kappelhof zijn ook landgenoten Michael de Leeuw, Danny Hoesen, Roland Alberg en Giliano Wijnaldum momenteel actief in de Major League Soccer. Wijnaldum boert van dat viertal het minst goed. De broertje van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum moet het in Amerika doen met bijna zestigduizend euro per seizoen. De Leeuw komt het dichtst in de buurt van Kappelhof en ontvangt jaarlijks 458 duizend euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner