27.04.2017 12:22

Bailly koos voor United vanwege Mourinho

Eric Bailly in actie tijdens het competitieduel Manchester United - West Bromwich Albion (01-04-2017).
Eric Bailly in actie tijdens het competitieduel Manchester United - West Bromwich Albion (01-04-2017).

Eric Bailly had afgelopen zomer naar Manchester City en FC Barcelona kunnen vertrekken, maar de Ivoriaanse verdediger koos voor een transfer naar Manchester United vanwege José Mourinho.

Mourinho nam afgelopen zomer contact op met de verdediger, die toen nog onder contract stond bij het Spaanse Villarreal CF. "Ik was in Ivoorkust toen ik werd gebeld door een Portugees nummer. Hij introduceerde zichzelf als José Mourinho, maar dat kon ik in eerste instantie niet geloven", aldus de mandekker van The Red Devils.

"Manchester City was voor het telefoontje van Mourinho al geïnteresseerd. Ik had mezelf al voorgenomen om naar Manchester City te vertrekken, maar toen Mourinho belde veranderde alles. Mourinho wilde me echt heel graag hebben. Zijn persoonlijke benadering is de reden dat ik voor Manchester United heb gekozen."

"Manchester City had weliswaar contact met mijn zaakwaarnemer en ook FC Barcelona was in gesprek met mijn management, maar zij toonden niet dezelfde interesse als Mourinho", vervolgt Bailly tegenover The Daily Mail. "Hij heeft zich echt hard gemaakt bij Manchester United voor mijn komst. Natuurlijk is de club belangrijk, maar de trainer is misschien nog wel belangrijker. Als een trainer vertrouwen in je heeft, dan geeft dat extra motivatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner