28.04.2017 10:50

Blind: "0-0 in dit stadion is een prima uitslag"

Daley Blind (l.) ontneemt Kun Aguëro (m.) de bal. Eric Bailly (r.) kijkt toe. (27-04-2017)
Daley Blind (l.) ontneemt Kun Aguëro (m.) de bal. Eric Bailly (r.) kijkt toe. (27-04-2017)

Daley Blind was na afloop van de derby tegen Manchester City blij met het gelijkspel (0-0). De Nederlander deed negentig minuten mee tegen The Citizens en was blij met het optreden van zijn teamgenoten.

"Het was een zware wedstrijd", begon de oud-Ajacied zijn verhaal na het duel in gesprek met Ziggo Sport. "Manchester City is in eigen huis een heel sterk team, dus 0-0 in dit stadion is een prima uitslag. We hebben het bereiken van een plek in de topvier nu nog helemaal in eigen hand." Verdedigend heeft Manchester United de laatste weken de zaakjes goed op orde.

Net als afgelopen weekend stond Blind, voornamelijk wegens personele problemen bij de ploeg van José Mourinho, aan de aftrap tegen Manchester City. Ook tegen Burnley (2-0 winst) hielden The Mancunians de nul. "We lieten City veel komen, maar ze werden eigenlijk alleen gevaarlijk met schoten van buiten het strafschopgebied", stelde Blind.

Ruim vijf minuten voor tijd moest Marouane Fellaini het veld verlaten met een rode kaart, nadat hij een kopstoot uitdeelde aan Kun Agüero. "Daardoor werd het iets lastiger voor ons, maar we hebben goed stand gehouden. Het is niet makkelijk om verdedigend te spelen, maar dat hebben we goed uitgevoerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner