28.04.2017 11:18

Haps ziet dat Sinkgraven nieuwe positie hekelt

Ridgeciano Haps werd van vleugelaanvaller omgetoverd tot linksback. De speler van AZ moest daar aanvankelijk erg aan wennen, een proces die hij herkent bij Ajacied Daley Sinkgraven. 

"Ik zie nog aan hem dat hij het eigenlijk niks vindt, die positie. Dat komt nog wel, ik had het eerst ook. Later kom je er pas achter hoe leuk het is", vertelt Haps in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zo speelde hij onder meer tegen Justin Kluivert. "Tja, iedereen had het over hem. Dan moet ik even laten zien: niet nu en niet hier, jongen. Inmiddels word ik net zo blij van een geslaagde tackle als van een mooie actie."

Haps doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar werd daar weggestuurd. "Een droom viel in duigen. Mijn ouders hebben mij er toen bovenop geholpen." Bij AZ moest hij linksback staan, maar dat wilde hij in eerste instantie niet. Uiteindelijk legde hij zich neer bij die beslissing, wat achteraf een goede keuze bleek. "Dat ik daarna bij AZ weg moest omdat ik niet als linksback wilde spelen, was al veel minder erg. Het geloof in mezelf is nu eenmaal heel groot. Mentaal ben ik supersterk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner