28.04.2017 13:26

De Gea vraagt United om transfer naar Real

Doelman David De Gea in de wedstrijd tegen Middlesbrough (3-1)
Doelman David De Gea in de wedstrijd tegen Middlesbrough (3-1)

Waar het twee jaar terug op de slotdag van de transferperiode misliep, lijkt David De Gea nu weer op weg naar Real Madrid. Spaanse media geven dat er tussen beide clubs een akkoord is met een bedrag van 75 miljoen.

Dat de deal deze keer doorgezet kan worden, komt mede door interesse in een paar spelers van Real Madrid uit de hoek van Manchester United. De trainer van United, José Mourinho, zou namelijk een oogje hebben op de aanvallers Morata en James Rodríguez. Mocht De Gea de overstap maken dan kan Mourinho aankomende zomer de aanvallers overnemen.

Mislukte transfer in 2015
Op 31 augustus 2015 liep dezelfde transfer mis. Keylor Navas zou in een ruildeal de plek van de Spaanse doelman van United overnemen, maar de clubs hadden destijds de papieren een paar minuten te laat op orde. De transferperiode sloot om 23:59 maar de clubs hadden pas iets na middernacht de zaken op een rijtje. De Gea kon zijn koffers weer uitpakken en bleef bij de Mancunians onder de lat staan. 

Eerder heeft de doelman aangegeven niet meer te willen praten over een overstap naar Real Madrid. José Mourinho wilt ook niet verder ingaan op de speculatie. "Het einde van het seizoen hebben de spelers de tijd om na te denken over de toekomst van hun carrière. We hebben nu nog een paar belangrijke wedstrijden waar we met zijn allen nu op moeten focussen", aldus de Portugees. 

Vervangende doelman
Nu is de deal weer in het nieuws gekomen dankzij een verzoek van de Spaanse doelman zelf. David De Gea heeft bij de directie gevraagd of een overstap naar Real Madrid gerealiseerd kon worden. Mocht De Gea de overstap daadwerkelijk maken, heeft Manchester United in Joe Hart al een vervanger voor de vertrekkende doelman. De Spaanse krant Marca geeft aan dat de aan Torino verhuurde doelman van Manchester City een goede kans maakt om de plek van De Gea in te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner