28.04.2017 22:03

Achtste Zwitserse titel op rij voor FC Basel

Trainer Urs Fischer van FC Basel
Trainer Urs Fischer van FC Basel

Voor het achtste jaar op rij heeft FC Basel de Zwitserse voetbaltitel veroverd. Met een zege vrijdag bij FC Luzern (1-2) verzekerde de dominante ploeg van trainer Urs Fischer zich zes wedstrijden voor het einde van de competitie al van het kampioenschap. Basel heeft aan kop van de ranglijst een gigantische voorsprong van liefst 24 punten op de eerste achtervolger Young Boys, dat nog zeven duels voor de boeg heeft.

De ploeg die al jarenlang regeert in Zwitserland, zette liefst 24 van de dertig competitieduels in winst om. Vijf keer moest Basel genoegen nemen met een gelijkspel, slechts één wedstrijd in eigen land ging verloren. Jean-Paul Boëtius heeft ook een aandeel in de twintigste landstitel van Basel, al is die wel heel klein. De oud-Feyenoorder kwam tijdens de eerste seizoenshelft twee keer in actie. De vleugelspits liet zich in de winterstop verhuren aan de Belgische club Racing Genk.

Seydou Doumbia en Renato Steffen maakten vrijdag in Luzern de doelpunten voor FC Basel, dat zich als kampioen van Zwitserland plaatste voor de groepsfase van de Champions League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner