29.04.2017 16:10

Complimenten voor kampioensploeg Van Geel

Feyenoord stevent af op de landstitel met een team dat is samengesteld door technisch directeur Martin van Geel. De laatste 'td' die de kampioensploeg van Feyenoord samenstelde was Rob Baan. Hij heeft complimenten voor het werk van Van Geel.

Van Geel is sinds 2011 werkzaam in Rotterdam. Bij zijn komst zat Feyenoord in zwaar weer. Zonder geld moest de voormalig middenvelder op zoek naar de juiste spelers voor Feyenoord. Graziano Pellè en John Guidetti bleken een schot in de roos, terwijl voor spelers als Stefan de Vrij en Jordy Clasie mooie transferbedragen werden ontvangen. De club werd weer financieel gezond en de prestaties op het veld werden beter. Alle transfers van Van Geel zijn te vinden in dit overzicht.

Afgelopen zomer haalde de 56-jarige Van Geel drie vaste basiskrachten bij de ploeg: Brad Jones, Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen. Een jaar eerder werd Dirk Kuyt al teruggehaald. Baan vindt dat Van Geel uitstekend werk heeft geleverd. "Uiteindelijk mag je zeggen dat de keuzes die nu gemaakt zijn, goed zijn. De keuze om Dirk Kuyt terug te halen heeft fantastisch uitgepakt. Ik denk dat vooral dat er aan heeft bijgedragen dat er nu een succesvol team is gekomen."

Het aanstaande kampioenschap zal er ook voor zorgen dat de Feyenoord-spelers op de radar staan van Europese clubs. Voor Van Geel staat er dan ook belangrijk werk voor de boeg. "Als er interesse is uit het buitenland, dan zullen die spelers ook vertrekken. De kunst voor Martin van Geel wordt dan om er de maximale prijs voor terug te krijgen en te zorgen dat hij met zijn scoutingteam de alternatieven al klaar heeft", aldus Baan tegenover De Telegraaf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner