29.04.2017 17:34

Titel voor Bayern dichtbij na remise RB Leipzig

RB Leipzig moest winnen van FC Ingolstadt 04, de voorlaatste ploeg in de Bundesliga, om het titelfeest van Bayern München met minstens één week uit te stellen. De ploeg uit Oost-Duitsland remiseerde echter op eigen terrein: 0-0.

Met nog vier wedstrijden te gaan bedroeg het gat acht punten, voorafgaand aan speelronde 31. De nummer twee van de Bundesliga, dat al vijf wedstrijden op rij ongeslagen was in de competitie, zocht de aanval, maar kon Martin Hansen niet passeren. De oud-doelman van ADO Den Haag stond telkenmale goed op zijn post. 

In het spijkerharde duel kreeg Yussuf Poulsen de grootste kansen, maar hij faalde zowel voor als na de onderbreking. Leipzig bleef de bovenliggende partij, maar Stefan Lex kreeg namens de bezoekers nog een grote kans, maar hij miste eveneens. Alfredo Morales pakte namens Ingolstadt vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moest inrukken.

Dortmund
Nadat Borussia Dortmund midweeks nog de finale van de beker wist te bereiken, is de ploeg van Thomas Tuchel tegen puntverlies aangelopen. In eigen huis kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen 1. FC Köln. Als 1899 Hoffenheim zondag wint van Eintracht Frankfurt, nemen zij de derde plaats over, welke toegang biedt tot directe plaatsing voor de Champions League.

Overige uitslagen
Werder Bremen - Hertha BSC 2-0
SV Darmstadt 98 - SC Freiburg 3-0
FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1-2

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner