29.04.2017 20:25

Nederlands getint Reading naar play-offs

Reading, met Jaap Stam, Brian Tevreden, Roy Beerens, Joey van den Berg en Danzell Gravenberch in de gelederen, heeft zich zaterdag verzekerd van play-offwedstrijden om promotie naar de Premier League.

De ploeg van manager Jaap Stam rekende al vroeg af voor eigen publiek met degradant Wigan Athletic. Al in de zesde minuut scoorde de Fransman Yann Kermorgant de enige treffer van de middag. Hierdoor is Reading niet meer te achterhalen door nummer 7 Leeds United dat op het eigen Elland Road niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen Norwich City.

De nummers drie tot en met zes in de eindstand van de Championship strijden aan het einde van het seizoen om een plaats in de Premier League. Reading is de huidige nummer drie van het tweede niveau van Engeland en zal, indien het niet meer zakt op de ranglijst, aantreden tegen de nummer zes in een tweeluik. De winnaar van beide ontmoetingen treft op Wembley de winnaar van de andere dubbele ontmoeting. Naast Reading zijn ook Sheffield Wednesday, Huddersfield Town en Fulham verzekerd van deze play-offs.

Koploper Brighton & Hove Albion, dat zaterdagavond in het duel met Bristol City het kampioenschap kan pakken, en nummer twee Newcastle United verzekerden zich eerder al van promotie naar de hoogste Engelse competitie. Sunderland verloor zaterdag in de Premier League en maakt daarmee de omgekeerde weg naar de Championship.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner