29.04.2017 20:52

Robben evenaart met tiende landstitel Cruijff

Arjen Robben heeft zaterdag met zijn tiende landstitel Johan Cruijff geëvenaard. De 33-jarige Groninger werd met Bayern München voor het vijfde jaar op rij en de zesde keer in totaal kampioen van Duitsland.

Eerder veroverde Robben landstitels in Nederland (met PSV in 2003), Engeland (met Chelsea in 2005 en 2006) en Spanje (met Real Madrid in 2008). De vleugelspits verhuisde in de zomer van 2009 naar München en werd in zijn eerste jaar bij Bayern meteen kampioen van de Bundesliga. In 2013, 2014, 2015 en 2016 was de 'Rekordmeister' weer de beste en zaterdag volgde de vijfde titel op rij.

Robben kwam op gelijke hoogte met Cruijff, de meest succesvolle Nederlandse voetballer met tien landstitels. De beroemde nummer 14 werd acht keer kampioen met Ajax, één keer met FC Barcelona en tot slot in 1984 met Feyenoord.

Philipp Lahm neemt na dit seizoen als recordhouder in Duitsland afscheid van de voetbalwereld. De 33-jarige aanvoerder van Bayern München werd al voor de negende keer kampioen in de Bundesliga. Hij deelde het record met zijn oud-ploeggenoten Oliver Kahn, Mehmet Scholl en Bastian Schweinsteiger, die allemaal acht landstitels vierden met de grootmacht uit Beieren.

Bijzonder is ook de prestatie van middenvelder Thiago. De 26-jarige Spanjaard vierde zaterdag zijn achtste kampioenschap in negen jaar tijd. Thiago deed dat eerst vier keer met FC Barcelona in Spanje en nu voor het vierde jaar op rij met Bayern München. Alleen in het seizoen 2011-2012 greep de spelmaker naast de titel. Hij moest toen met Barcelona voorrang verlenen aan Real Madrid.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner