29.04.2017 21:45

Atlético verslaat eenvoudig UD Las Palmas

Atlético Madrid heeft zich steviger op de derde plek in de Spaanse competitie vastgezet. De club uit Madrid was zaterdag op Gran Canaria met 5-0 te sterk voor Las Palmas en heeft nu drie punten meer dan Sevilla, dat pas maandag in actie komt tegen Málaga.

De wedstrijd op het Canarische eiland was na pakweg twintig minuten al gespeeld. De Franse aanvaller Kevin Gameiro had Atlético al na twee minuten op voorsprong gebracht. Saúl Ñíguez verdubbelde na zeventien minuten de voorsprong en Gameiro zorgde een minuut later voor de 0-3.

Kevin-Prince Boateng van Las Palmas werd na ruim een uur spelen van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Daarna zorgde de Ghanese middenvelder Thomas Partey met een intikker voor de 0-4. Fernando Torres bracht in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

De derde plaats, die rechtgeeft op directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, is het hoogst haalbare voor de Madrilenen. De achterstand op stadsgenoot Real Madrid en FC Barcelona bedraagt na zaterdagavond tien punten. Met nog drie wedstrijden op de planning is dat gat niet meer te dichten voor de ploeg van oefenmeester Simeone.