29.04.2017 23:11

FC Barcelona klopt stadsgenoot Espanyol: 0-3

FC Barcelona heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de stadsderby tegen Espanyol. De ploeg van trainer Luis Enrique zegevierde met 3-0 in Cornellà-El Prat, de thuishaven van de 'kleine' buurman. Luis Suárez (twee doelpunten) en Ivan Rakitic maakten na rust het verschil.

Suárez profiteerde in de vijftigste minuut dankbaar van een mislukte terugspeelbal van Jurado. De Uruguayaanse spits pikte de bal op en prikte zijn 25e treffer van het seizoen binnen. Rakitic besliste de wedstrijd in de 77ste minuut met een diagonale schuiver, na een actie van aanvoerder Lionel Messi. Suárez maakte er ook nog 0-3 van, na een blunder van verdediger Aaron Martin die de bal volledig verkeerd raakte.

Bij Barcelona maakte Neymar zijn rentree na een schorsing van drie wedstrijden. De regerend kampioen van Spanje nam de eerste plaats van de ranglijst weer over van Real Madrid, dat eerder op de dag ternauwernood won van Valencia (2-1). De Braziliaanse linksback Marcelo voorkwam met zijn doelpunt in de 86e minuut kostbaar puntenverlies voor de 'Koninklijke', die in de eerste helft op voorsprong was gekomen via Cristiano Ronaldo. De Portugees miste in de tweede helft een strafschop, waarna Daniel Parejo uit een vrije trap Valencia langszij bracht.

Beide titelkandidaten hebben 81 punten, maar op basis van de onderlinge resultaten staat Barça boven Real. De Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Ze treffen nog Granada, Sevilla, Málaga en Celta de Vigo, voor Barcelona resteren duels met Villarreal, Las Palmas en Eibar.