30.04.2017 09:12

Ronaldo breekt record all-time topscorer

Cristiano Ronaldo viert zijn doelpunt dat hem all-time topscorer Europese competities maakt
Cristiano Ronaldo viert zijn doelpunt dat hem all-time topscorer Europese competities maakt

Cristiano Ronaldo heeft met zijn doelpunt tegen Valencia zaterdag een nieuw record in handen. De Portugees heeft met 367 competitiedoelpunten de meeste doelpunten gescoord in de traditionele vijf grootste competities van Europa.

In de wedstrijd tegen Valencia heeft Ronaldo direct ook de kans gehad om zijn record te verstevigen, maar de aanvaller zag zijn penalty gekeerd worden door Valencia-doelman Diego Alves. De doelman heeft met penalty's tegenhouden ook een record in handen. Het is dit seizoen de zesde penalty die Alves weet tegen te houden. Daarmee verbetert hij het record van Pepe Reina die in het seizoen 2003/2004 er vijf wist tegen te houden. 

Tegen wie speelt Ronaldo het liefst?
Cristiano Ronaldo zal ongetwijfeld het aantal gescoorde doelpunten in zijn carrière vergroten. Alleen dit seizoen zal hij met Real Madrid nog moeten aantreden tegen respectievelijk Granada, Sevilla en Málaga, wedstrijden waarin Ronaldo veel weet te scoren. In totaal heeft Ronaldo in zijn carrière 50 keer het net gevonden tegen deze clubs. Het meest productief is Cristiano Ronaldo toch wel in de Primera División. In de acht seizoenen die Ronaldo inmiddels in Spanje speelt, heeft hij 281 keer een doelpunt gemaakt. Destijds lag bij Manchester United zijn doelpuntengemiddelde veel lager. In de zes seizoenen die hij daar gespeeld heeft, kwam hij 84 keer tot scoren.

Andere doelpuntenmakers
Andere interessante namen in het lijstje van topscorers in Europa komen, op één naam na, niet in de buurt. Zlatan Ibrahimović heeft in zijn voetbalcarrière, waar hij in vier van de vijf grote competities speelde, 268 competitiedoelpunten gemaakt. Gerd Muller heeft 365 keer voor Bayern München in de Bundesliga weten te scoren maar is al tijden gestopt met voetballen. Ronaldo verbrak met zijn doelpunt het record van Jimmy Greaves die tussen 1957 en 1971, 366 doelpunten gemaakt heeft bij onder andere Chelsea en Tottenham Hotspur. Lionel Messi heeft 345 doelpunten weten te maken voor FC Barcelona en heeft nog een paar jaar te gaan op het hoogste niveau in Europa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner