30.04.2017 10:01

Everton maakt met Koeman kans op record

Koeman bedankt het publiek dat zijn club steunt
Koeman bedankt het publiek dat zijn club steunt

Everton heeft met dertien gewonnen thuiswedstrijden een knappe statistiek in handen. Het record stamt uit het seizoen 1989/1990 toen de Toffees veertien keer wisten te winnen in het eigen stadion.

Alleen dit jaar al heeft Everton thuis acht keer weten te winnen. De club is in een hele goede vorm en heeft een zevende plek verzilverd, waarbij het zeker is van Europa League-voetbal volgend seizoen. Dit komt mede dankzij de goede vorm van de Belgische spits, Romelu Lukaku, die topscorer van de Premier League is met 24 doelpunten

Volgens Ronald Koeman komt het niet alleen door de vorm van het team, maar ook het publiek. "Het heeft een heel groot aandeel in het succes, de resultaten thuis, de prestaties thuis en de steun van de fans", vertelt Koeman tegenover EvertonTV.

De wedstrijd met Chelsea zal geen makkelijke wedstrijd worden en er is volgens Koeman ook niet zo maar gewonnen. "Het zal een hele zware test worden om veel verschillende redenen. Het sterkste team in de Premier League zal op bezoek komen, maar het zal goed zijn om thuis te spelen waar we de druk van de fans hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner