30.04.2017 10:25

"Veel op het spel" in vijftigste derby Wenger

Arsène Wenger geeft instructies aan zijn aanvaller Sánchez
Arsène Wenger geeft instructies aan zijn aanvaller Sánchez

Arsenal-trainer Arsène Wenger zegt dat er veel op het spel staat in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van zondag. Het is alweer de vijftigste Noord-Londen derby die de oefenmeester meemaakt als hoofdtrainer van Arsenal.

"Ik heb het meer dan normaal, dit gevoel van verwachting, omdat er voor beide ploegen veel op het spel staat. We weten dat we aan de bak moeten en dat het een speciale wedstrijd voor de fans is", geeft de coach toe op de website van Arsenal. "De verwachtingen zullen wat lager zijn dit seizoen, maar als groep eisen we het beste. De groep weet wat er op het spel staat en hoe graag we willen winnen."

Vijftigste North London derby voor Wenger
Het is voor Arsène Wenger een speciale aangelegenheid. Het is namelijk de vijftigste keer dat hij met Arsenal tegenover Tottenham Hotspur staat. De trainer staat al sinds 1996 aan het roer van Arsenal en heeft sindsdien 20 keer gelijk gespeeld tegen de Spurs. Arsenal liep veruit het vaakst met de winst van het veld. 22 keer wisten de Gunners namelijk te winnen van hun eeuwige aartsrivaal. De overige zeven keer heeft Tottenham Hotspur de wedstrijd weten te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner