30.04.2017 14:36

Stadsderby in Rome prooi voor Lazio Roma: 1-3

De spelers van Lazio juichen na op voorsprong te zijn gekomen

AS Roma is zondag nog verder achterop geraakt bij koploper Juventus. De nummer twee van de Serie A verloor voor eigen publiek de beladen stadsderby met Lazio (1-3).

AS Roma zag de achterstand op Juventus groeien tot negen punten. De club uit Turijn kan de zesde landstitel op rij nauwelijks meer ontgaan. Juventus speelde vrijdag al gelijk tegen Atalanta (2-2). Keita bracht Lazio op voorsprong (0-1). Daniele De Rossi benutte in de laatste minuut van de eerste helft een strafschop voor AS Roma. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Kevin Strootman theatraal naar de grond was gegaan zonder dat hij door zijn tegenstander was geraakt.

Lazio kwam na rust opnieuw op voorsprong door een van richting veranderd schot van Dusan Basta (1-2). In de slotfase besliste Keita de derby met zijn tweede treffer. Stefan de Vrij had een basisplaats bij Lazio. Hij raakte in de slotfase van het duel geblesseerd en werd vervangen door Wesley Hoedt. Strootman speelde de hele wedstrijd voor AS Roma, dat het duel na een rode kaart voor Antonio Rüdiger met tien man moest uitspelen.