30.04.2017 17:28

Advocaat in blessuretijd pas langs Rizespor

Fenerbahçe heeft op de valreep drie belangrijke punten gepakt in de Turkse competitie. De ploeg van coach Dick Advocaat stelde in eigen huis in blessuretijd de zege veilig tegen Rizespor, de nummer voorlaatst uit de Turkse Süper Lig (2-1). De club uit Istanbul heeft nog maar een punt minder dan nummer twee Basaksehir, dat later zondag koploper Besiktas op bezoek krijgt.

Advocaat begon met Jeremain Lens, maar speelde zonder Robin van Persie. De Senegalese aanvaller Moussa Sow zette de thuisploeg al na drie minuten met een kopbal op 1-0. Door een blunder van Sener Özbayrakli maakte de Deen Sener Özbayrakli in de veertiende minuut gelijk. In een hectische blessuretijd met rood voor Marwan Saadane van Rizespor, was het opnieuw Sow die het thuispubliek liet juichen.

De KNVB hoopt Advocaat deze week te presenteren als de nieuwe bondscoach van Oranje. De 69-jarige oefenmeester had al laten weten dat hij het seizoen eerst wil afmaken bij Fenerbahçe