30.04.2017 18:29

Mourinho na gelijkspel: "Zijn allen uitgeput"

Manchester United kwam zondagmiddag in eigen huis tegen Swansea City niet verder dan een 1-1 gelijkspel. José Mourinho gaf na de wedstrijd aan dat zijn ploeg moe is. United speelde zijn negende wedstrijd in de maand april.

Mourinho reageerde na de wedstrijd verbolgen op het gelijkspel. Volgens de trainer komt het door de vermoeidheid dat Manchester United nog gelijkspeelde. De Portugees zei dat zijn team de prijs betaalt voor het hectische programma van afgelopen tijd. Daarnaast verloor United in de eerste helft Luke Shaw met een beenblessure. In de tweede helft moest ook Eric Bailly afhaken, nadat hij met een enkelblessure naar de kant moest.

"We verloren spelers en we verloren punten. Het was geen goede dag", zei Mourinho achteraf tegen BT Sport. "Het is niet zo dat het lijkt dat we moe zijn. We zijn het ook daadwerkelijk. Je kunt het resultaat niet zonder context zien. De context is dat we negen wedstrijden in april hebben gespeeld met een team van 22 spelers. Zij zijn allen uitgeput."

Wayne Rooney schoot Manchester United zondagmiddag nog op voorsprong vanaf de strafschopstip, nadat de Manucians op goedkope wijze een strafschop kregen doordat Marcus Rashford een schwalbe maakte. Tien minuten voor tijd maakte Gylfi Sigurdsson vanuit een vrije trap de gelijkmaker.