30.04.2017 19:47

Spurs wint Londense Derby van matig Arsenal

Binnen vijf minuten wist Tottenham Hotspur zondagmiddag de eindstand op het scorebord te zetten. De wedstrijd begon kalm en werd naarmate hij vorderde steeds intensiever. Een doelpunt van Dele Alli en de penalty van Harry Kane bepaalden de eindstand.

In de eerste dertig minuten was het vooral Tottenham Hotspur dat aan de bal was en zodoende de kansen creëerde. Arsenal leek nog niet te begrijpen dat de Noord-Londense derby al begonnen was aangezien de Gunners vooral aan het verdedigen waren het eerste half uur. Het was Kane die in de eerste minuut al in het zestienmetergebied in stelling gebracht werd. Waar de Engelsman normaal een doelpunt wist te maken, kon Petr Čech ditmaal redding brengen waardoor Arsenal niet direct tegen een 1-0 achterstand aankeek.

In de eerste helft waren het ook veel corners van de Spurs die voor gevaar zorgden. Christian Eriksen kon vanaf links en rechts de ballen voorgooien en het was Toby Alderweireld die met een gemiste kopkans de fans op White Hart Lane op de stoelen kreeg. In de laatste vijftien minuten van de eerste helft kwam Arsenal wat beter uit de verf. Alexis Sánchez wist twee ballen op doel af te vuren. Bij de eerste stond de Chileen in een lastige positie naast het doel waardoor de bal voorlangs ging en een meter naast het doel eindigde. De tweede keer zag de aanvaller zijn schot geblokt worden door de Arsenal-verdedigers die zich voor de bal wierpen.

De tweede helft had veel meer te bieden. Na een korte combinatie tussen Eriksen en Alli werd het schot van Eriksen weggestoten door de doelman. Deze bal belandde echter voor de voeten van Alli die de bal tussen de verdedigers door in het doel kon schuiven. Arsenal wist niet wat haar overkwam en binnen twee minuten moest de verdediging Kane neerleggen in een poging de bal uit te verdedigen. Kane, White Hart Lane en de scheidsrechter zag het duidelijk als een penalty, die Kane feilloos in de linker hoek wist te plaatsen. Na het tweede doelpunt kwam Olivier Giroud sneller uit de startblokken en wist de Fransman met links de bal op doel af te schieten. Hugo Lloris keepte echter een goede wedstrijd en ook dit schot was geen gevaar voor de doelman.

Tottenham Hotspur kijkt, tot onvrede van de Arsenal-supporters, nu tegen een voorsprong van zeventien punten aan. Een aantal dat niet meer in te halen is met de vijf wedstrijden die Arsenal nog te gaan heeft.