30.04.2017 19:15

Van Marwijk: "Ik zou gaan als ik Wenger was"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Als Bert van Marwijk in de schoenen stond van Arsène Wenger, zou hij opstappen bij Arsenal. "Als ik hem was, zou ik zeggen: het is prima geweest. Ik heb een geweldige tijd bij Arsenal gehad en het is tijd voor een nieuwe coach", zei de huidige bondscoach van Saudi-Arabië tegen Ziggo Sport. 

Wenger is sinds 1996 verbonden aan de Londense club. Met Arsenal werd hij drie keer landskampioen, zesmaal werd de FA Cup gewonnen en ten slotte werd de Community Shield nog zes keer binnengehaald. De laatste keer dat de club landskampioen werd, was in 2004. Dit is één van de redenen dat de harde kern van 'The Gunners' al enige tijd actie aan het voeren is om Wenger aan te sporen tot vertrek. Succes in de Premier League en goede resultaten in Europa blijven namelijk uit. Zo hingen de supporters in enkele wedstrijden al spandoeken op met de tekst: "Wenger out". 

"Daar valt niet meer tegen te vechten. Die spandoeken ziet hij natuurlijk ook overal hangen. Ik vind het heel vervelend voor hem. We moeten ongelooflijk veel respect opbrengen voor iemand die zo lang op zo'n niveau deze club coacht. Maar ik denk dat hij het zelf inmiddels ook wel weet", zegt Van Marwijk ten slotte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner