30.04.2017 20:18

Voorsprong Beşiktaş loopt terug na nederlaag

Beşiktaş is in de Turkse competitie tegen een forse nederlaag aangelopen. De koploper ging zondag met 3-1 onderuit bij nummer twee Medipol Başakşehir en zag de voorsprong daardoor teruglopen naar vier punten. Başakşehir heeft op zijn beurt weer vier punten meer dan Fenerbahçe van Dick Advocaat, dat eerder op de zondag met 2-1 won van Rizespor.

Başakşehir, dat lang zelf koploper was in de Turkse competitie, maakte het verschil in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Cengiz Ünder zette de thuisploeg na zeven minuten op 1-0. Emmanuel Adebayor verdubbelde de voorsprong en weer zes minuten later bracht Ünder zelfs de 3-0 op het scorebord.

De bezoekers, met Ryan Babel in de basis, konden daar lang weinig tegenin brengen. De Nederlander maakte in de tweede helft plaats voor Vincent Aboubakar. Demba Ba redde in de 87e minuut de eer voor Beşiktaş.

In de Turkse SüperLig zijn er nu nog vijf speelrondes te spelen.