01.05.2017 09:26

Krul vol verwijten: "Ik dacht dat ik de bal had"

Tim Krul zag er bij de 1-0 van Ricky van Wolfswinkel niet goed uit. De voorzet van Milot Rashica leek een prooi te zijn voor de doelman, maar de spits was de doelman te snel af in de bekerfinale.

"De bal werd vanaf rechts voorgegeven en hij viel tussen mij en Ron Vlaar in", analyseerde de goalie de voorzet van Rashica die leidde tot de openingstreffer in de finale. "Ik dacht inderdaad dat ik hem zou hebben, maar dat was dus niet zo. Het was echt een klotebal, precies er tussenin. Of ik mezelf iets verwijt? Ja, hij ging erin en dan verwijt ik mezelf dat altijd", is Krul eerlijk in gesprek met NuSport.

Het doelpunt van de Arnhemmers kwam uit de lucht vallen. "We begonnen goed. Vitesse had weinig te vertellen in de eerste helft. Maar helaas maakten wij niet de 1-0 en dat deed Vitesse na rust dus wel. Voor iedereen die AZ een warm hart toedraagt is dat zuur. Echt verschrikkelijk."

Door het verlies van de bekerfinale is AZ ook nog niet zeker van Europees voetbal. Via de play-offs zal een ticket voor de voorronde veilig gesteld moeten worden. Dat wordt een lastig klus weet ook Krul: "De teleurstelling is nu heel groot. We moeten het met zijn allen weer oppakken richting de play-offs, maar op dit moment zitten we er zwaar doorheen. Er had meer in gezeten in de finale, maar daar hebben we niets meer aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner