01.05.2017 12:02

Makkelie deed beroep op videoscheidsrechter

Het was een unicum. Scheidsrechter Danny Makkelie had voor de bekerfinale zowel doellijntechnologie als de videoscheidsrechter tot zijn beschikking. Makkelie deed tijdens AZ-Vitesse eenmaal een beroep op de videoscheidsrechter.

"In de eerste helft lag er een speler van Vitesse (Arnold Kruiswijk, red.) met een bloedneus op het veld. Vanuit mijn oogpunt leek het op een ongelukkige botsing, maar dat zijn wel momenten die je wilt checken", laat Makkelie weten in gesprek met RTV Rijnmond. Na het checken van de beelden bleef Makkelie bij zijn besluit. De actie van Alireza Jahanbakhsh met Kruiswijk was slechts een ongelukkige botsing.

De scheidsrechter gaf aan dat hij genoten had van de sfeer in het stadion. "Bij een wissel of als het spel stil lag, had ik even de tijd om te genieten." Het was niet de eerste bekerfinale die Makkelie floot. In Moldavië mocht hij ook eens een bekerfinale fluiten. Dat was echter niet te vergelijken met De Kuip. "In Moldavië zaten er 10.000 man in het stadion, hier 50.000 man. Dat is een enorm verschil. Het leeft hier ook meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner