03.05.2017 13:49

Ronaldo bereikt magische grens bij Real

Cristiano Ronaldo (l.) viert één van zijn drie treffers met Lucas Vázquez (r.) tijdens het Champions League-duel Real Madrid - Atlético Madrid (03-05-2017).
Cristiano Ronaldo (l.) viert één van zijn drie treffers met Lucas Vázquez (r.) tijdens het Champions League-duel Real Madrid - Atlético Madrid (03-05-2017).

Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond wederom een mooie mijlpaal bereikt. De Portugese aanvaller was tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid driemaal trefzeker, waardoor hij nu op vierhonderd treffers in het shirt van Real Madrid staat.

Voorafgaand aan het Champions League-duel met Atlético Madrid stond Ronaldo op 397 treffers in dienst van Real Madrid. Na vijf treffers in twee wedstrijden tegen FC Bayern München wist de Portugees ook in de halve finale van de Champions League zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Real Madrid won met 3-0 en Ronaldo nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening, daarmee staat hij nu op vierhonderd goals in het shirt van Real Madrid.

Waanzinnig moyenne in La Liga
Het is een understatement om te zeggen dat Ronaldo een doelpuntenmachine is, maar zijn moyenne in de Primera División is van een andere planeet. De Portugees speelde tot dusver 262 wedstrijden op het hoogste Spaanse niveau, daarin wist de oud-speler van Sporting CP en Manchester United maar liefst 281 (!) keer te scoren.

Ook niet te stoppen in de Champions League
Net als in de Primera División is Ronaldo in het shirt van Real Madrid niet te stoppen in de Champions League. Onlangs zorgde de aanvaller er hoogstpersoonlijk voor dat Bayern München werd uitgeschakeld en dankzij zijn drie doelpunten tegen Atlético Madrid staat Real Madrid inmiddels met een half been in de finale. Ronaldo speelde inmiddels 86 wedstrijden in de Champions League namens de Madrilenen, daarin wist hij 88 keer te scoren.

Nog eens 31 treffers

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner