03.05.2017 15:31

David Villa blijft ook volgend jaar in de MLS

David Villa heeft wat te juichen tijdens het competitieduel New York City FC - Orlando City (23-04-2017).
David Villa heeft wat te juichen tijdens het competitieduel New York City FC - Orlando City (23-04-2017).

David Villa blijft voorlopig actief in de Major League Soccer. De 35-jarige Spanjaard had bij New York City FC een contract tot het einde van het kalenderjaar, maar ligt nu ook voor volgend seizoen vast.

David Villa is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Verenigde Staten. Na 18 treffers in zijn eerste seizoen en 23 doelpunten in zijn tweede jaar staat de aanvaller momenteel op 5 treffers uit 7 competitiewedstrijden. Vorig seizoen wist David Villa zich met New York City te plaatsen voor de play-offs, maar werd New York City in de kwartfinale uitgeschakeld door Toronto FC, dat uiteindelijk de finale zou verliezen van Seattle Sounders.

De Spanjaard maakte in het verleden furore bij onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid. David Villa heeft 185 doelpunten in 352 wedstrijden in de Primera División achter zijn naam staan. In de zomer van 2014 besloot David Villa om te vertrekken bij Atlético Madrid. Hij tekende bij New York City, maar werd eerst nog uitgeleend aan het Australische Melbourne City FC. In Australië kwam de Spanjaard tot twee doelpunten in vier wedstrijden in de A-League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner