04.05.2017 10:31

De Ligt: "Ajax op de Europese kaart zetten"

Matthijs de Ligt (l.) gaat het kopduel aan met Maxwel Cornet (r.) tijdens het Europa League-duel Ajax - Olympique Lyon (03-05-2017).
Matthijs de Ligt (l.) gaat het kopduel aan met Maxwel Cornet (r.) tijdens het Europa League-duel Ajax - Olympique Lyon (03-05-2017).

De 4-1 overwinning van Ajax in de halve finale van de Europa League op Olympique Lyon is ook in het buitenland opgevallen en dat is precies wat de 17-jarige Matthijs de Ligt wil: Ajax weer op de Europese kaart zetten.

"We zijn trots dat we Ajax weer een beetje op de Europese kaart zetten", aldus De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat wij een goede pot speelden, dat we er kort bovenop zaten bij Lyon. Het voetbal van achteruit was niet eens geweldig, maar we wonnen elke tweede bal. Ik denk dat Lyon niet gewend is dat een team zo veel pressing geeft. Het heeft zijn vruchten afgeworpen."

Het werd woensdagavond 4-1 voor de Amsterdammers, maar de score had hoger uit kunnen vallen. "We hadden er nog twee of drie kunnen maken en ik vind dat het tegendoelpunt ook onnodig was. Vooropgesteld, we zijn nog nergens. Maar van tevoren teken je voor een 4-1. Dus kunnen we tevreden zijn. Het is een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd. Na Schalke-uit weten we dat dit nog wel een hels karwei kan worden."

Volgende week donderdag staat de return in Lyon op het programma, zondagmiddag speelt Ajax echter eerst nog in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner