04.05.2017 13:56

Younes wil graag naar Confederations Cup

De Duitse aanvaller Amin Younes van Ajax hoopt vurig op deelname aan de Confederations Cup komende zomer. "Ik richt me volledig op mijn prestaties bij de club, maar natuurlijk zou het een droom zijn om met Duitsland in Rusland uit te komen", liet Younes aan het Duitse persbureau DPA weten.

Younes (23) komt bij Ajax steeds beter in vorm. Dat bleek eens te meer woensdag in de Europa League tegen Olympique Lyon (4-1) waarin hij het 3e doelpunt op zijn naam kreeg. Door zijn goede spel is hij ook bij de technische staf van de Duitse selectie weer in beeld gekomen. Hij kwam als jeugdspeler al 45 keer uit voor de nationale ploegen. Voor de A-selectie was Younes echter nog niet actief.

Bondscoach Joachim Löw is van plan om naar de Confederations Cup, het voorbereidende toernooi op het WK in 2018 in Rusland, een verjongde ploeg te sturen. Erkende en drukbezette internationals als Toni Kroos, Sami Khedira, Mesut Özil, Mats Hummels en Benedikt Höwedes mogen waarschijnlijk van een langere vakantie genieten. Mede daardoor ruikt onder anderen Younes zijn kans.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner