05.05.2017 09:04

Blind: "Blij Ajax op deze manier te zien spelen"

Daley Blind zette met Manchester United een reuzenstap richting de finale van de Europa League. De Engelsen wonnen donderdagavond op Spaanse bodem met 0-1 van Celta de Vigo door een treffer van Marcus Rashford.

Zodoende hebben Ajax, dat woensdagavond met 4-1 won van Olympique Lyon, en Manchester United de beste papieren om de finale te behalen. Voor ex-Ajacied Blind een fantastisch gegeven. De verdediger van Manchester United genoot van zijn oude club. "Ik heb natuurlijk gekeken. Ajax speelde heel goed, het was een fantastisch resultaat", stelde de 27-jarige na afloop van het duel met Celta in gesprek met FOX Sports.

Hoewel Blind momenteel de clubkleuren van Manchester United verdedigt, volgt hij nog altijd de verrichtingen van Ajax. Het optreden tegen Lyon stemde hem dan ook zeer tevreden. "Ik was alleen maar blij om Ajax op deze manier te zien spelen en ook de sfeer in Amsterdam was fantastisch. Ik blijf een Amsterdammer dus ben ik ook wel trots op Ajax. Het zou fantastisch zijn om ze in de finale tegen te komen."

Toch wil Blind niet al te ver op de zaken vooruit lopen. "We hebben een goede stap gezet richting de finale, maar we mogen onszelf niet rijk rekenen. We moeten scherp blijven", aldus de centrale verdediger. Over een week ontvangt Manchester United op Old Trafford Celta de Vigo voor de return.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner